Ale!

Solar 675 mökkijärjestelmä

1890,003330,00 ALV24%

-10%

Solar 675 aurinkosähköjärjestelmä mökille MPPT-säätimellä ja Victron invertterilaturilla. Isot järjestelmät soveltuvat kohteisiin, johon eivät pienemmät järjestelmät sovellu tai niitä ei vaan ole järkevä asentaa. Esimerkiksi silloin, kun rakennetaan omakotitalossa olemassa olevan verkon tueksi varajärjestelmää tai mökki sähköistetään mukavuuksiltaan omakotitalon veroiseksi. Voit tilata järjestelmän eri kokoonpanoilla alla olevista alasvetolaatikoista.

Toimitusaika noin 3-7 arkipäivää

Turvalliset maksutavat

Paytrail maksutavat

Solar 675 mökkijärjestelmä NordSolar verkkokaupasta.

Solar 675 mökkijärjestelmässä olevien paneelien tuottama energia varastoidaan akustoon, josta se muutetaan normaaliksi 230 voltin vaihtosähköksi kulutuskojeille. Tämä mahdollistaa tavanomaisten kodinkoneiden kuten television, jääkaapin, pakastimen, kahvinkeittimen, radion, mikroaaltouunin tai hiustenkuivaimen käytön. Koska mökin sähköistykseen käytetään normaalia 230V asennusta keskuksineen, voi mökkiin milloin tahansa liittää sähköverkon.

Järjestelmä on mitoitettava siten, että tuotettu sähköenergia kattaa kaiken sähkönkulutuksen normaalikäytössä. Ympärivuotiseen käyttöön järjestelmään voidaan lisätä myös tuuligeneraattori ja aggregaatti. Paneelit voidaan asentaa joko katolle tai sopivien telineiden avulla maastoon.

Toimituksen sisältö:

Tuotto 3180 Wh/vrk

Solar 675 mökkijärjestelmä NordSolar verkkokaupasta suoraan mökillesi toimitettuna.

Yleisiä vinkkejä aurinkosähköjärjestelmän käyttöön ja huoltoon:

 1. Aurinkopaneelin huolto ja käyttöikä
  • Aurinkopaneelissa ei ole kuluvia osia, ja sen käyttöikä on todennäköisesti yli 50 vuotta.
  • Paneelin pinta saattaa likaantua lintujen jätöksistä, siitepölystä, noesta yms. Paneeli kannattaa puhdistaa ainakin kerran vuodessa ja pestä kuten mökin tai auton ikkunat.
 2. Lataussäätimen huolto
  • Myöskään elektronisesti toimivissa lataussäätimissä ei ole erityisesti kuluvia osia.
  • Lähes ainoa mahdollinen kuluva osa on ns. latausrele, jonka kosketinosa on mekaaninen. Sen elinikä on rajallinen (yleensä 100 000 – 1 000 000 toimintakertaa).
 3. Akun huolto ja säilytys
  • AGM-akku pysyy toimintakuntoisena keskimäärin 5-8 vuotta. Akun ikään vaikuttavat:
   • Valmistuksen tasalaatuisuus
   • Sijoituspaikka: Akku kannattaa sijoittaa viileään tilaan ja suojata kovilta säänvaihteluilta ja vedeltä (akkukenkien ja napojen hapettuminen).
  • Litiumakku kestää pidempään kuin AGM-akku, usein 10-15 vuotta. Litiumakun huoltovinkit:
   • Litiumakku on herkempi korkeille ja matalille lämpötiloille, joten sen sijoituspaikka kannattaa valita huolellisesti, mieluiten viileään ja kuivaan tilaan.
   • Litiumakut eivät siedä täydellistä purkamista, joten niiden varaustaso kannattaa pitää 20-80 % välillä optimaalisen käyttöiän saavuttamiseksi.
  • Molemmat akkutyyppien kanssa on tärkeää säilyttää ne järjestelmään kytkettyinä ja toimintakuntoisina myös talvikauden ajan. Aurinkopaneeli tuottaa marras-joulu-tammikuunkin aikana riittävästi latausvirtaa ylläpitämään akun maksimivaraustilaa, mikä on akun säilymisen kannalta paras ratkaisu.
 4. Litiumakun huomioiminen
  • Jos järjestelmään on valittu litiumakku, on tärkeää muuttaa lataussäätimen asetukset litiumakulle sopiviksi. Mukana tulevista säätimen ohjeista löytyy tiedot, miten asetukset tehdään.
 5. Kulutusryhmien pääkytkin
  • Kulutusryhmien pääkytkin pitää aina talvisin olla poiskytkettynä, jotta järjestelmän mahdolliset vuoto- ja häviövirrat saadaan minimoitua. Suositeltavaa on kytkeä pääkytkin pois myös pidempinä aikoina kun mökillä ei olla.

Lisätiedot

Tuotevaihtoehdot:

12V järjestelmä, 24V järjestelmä

Akut:

2kpl PowerXon 250Ah(100h) AGM akku, 2kpl Victron 220Ah(20h) AGM akku, 2kpl LiTime 200Ah litium akku, Ilman akkuja

Brand

Amerisolar, EPever, PowerXon, Victron Energy, LiTime

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Solar 675 mökkijärjestelmä”